Вебинари

Због немогућности окупљања већег броја људи на једном месту, угрожена је организација скупова на уобичајен начин. С обзиром да је то једна од основних делатности СМЕИТС-а и његових друштава, пуштен је у рад један савремен и сигуран систем извођење вебинара.

Могућности тог система су вишеструке: организација састанака, округлих столова, вебинара, семинара, интервјуа…

У зависности од врсте догађаја, учесници могу бити равноправни (округли сто), или само постављати питања (вебинар). Снимак догађаја може се објавити јавно, или сачувати у архиви.

Позивамо СМЕИТС-ова друштва, спонзоре и партнерске организације да искористе погодности тог система и на савремен и безбедан начин дођу до своје публике.


Како спречити пренос вируса COVID-19 кроз ваздух
у комерцијалним и јавним објектима
30. април 2020.

Упознајте комерцијално и индустријско хлађење
компаније Емерсон
28. мај 2020.

Еволуција радијаторских вентила; 
FLOWMATIC – вентил за динамичко балансирање
независан од притиска (PICV)
11. јун 2020.
 
Системи који нису стали; 
Искуства у превенцији и сузбијању
корона вируса међу запосленима
18. јун 2020.

Hisense VRF системи – техничке карактеристике 
уз практичну примену 
25. јун 2020.
 


Odricanje od odgovornosti

SMEITS i njegova društva nemaju nikakvu finansijsku korist od eventualne saradnje predavača i slušalaca vebinara i ne snose odgovornost ni za kakvu neposrednu, posrednu niti slučajnu štetu koja bi mogla nastati usled primene objavljenih informacija i/ili moguće saradnje predavača i preduzeća u zemlji i van nje.

 Упутства

Ако имате налог у програму Microsoft Teams, јавите организатору своје корисничко име и придружите се вебинару као предавач. Ако то није случај, организатор ће вам дати привремени налог.

Можете да поделите звук, видео (своје камере) и екран (целу радну површину или само један прозор). За излагање не можете користити ни прегледач ни мобилни уређај – искључиво апликацију у преносном или стоном рачунару. Питања учесника ће пратити водитељ и након излагања можете одговарати на њих. Обавезно пошаљите презентацију организатору дан пре почетка вебинара, за случај да веза није довољно добра. У том случају организатор ће покренути презентацију са свог рачунара, а предавач ће учествовати без свог видеа. Договорите паралелни канал комуникације са организатором (Viber, WhatsApp...). Сви предавачи једног вебинара треба да буду пријављени 30 минута пре почетка емитовања. Обезбедите простор у коме неометано можете одржати предавање. Пожељно је да рачунар са кога предајете директно повежете са рутером.

Снимак раније одржаног вебинара можете погледати на истој вези, уколико је то организатор омогућио.

Детаљније...

Na slici je Emerson-ov centar za inovacije Helix, zauzima skoro 4000 m2 u krugu univerziteta Dayton, Ohajo, SAD.
U njemu profesori, naučnici, profesori i predstavnici struke zajedno traže rešenja za izazove sa kojima se suočava industrija. Detaljnije...

Kompanija Emerson i Društvo za KGH organizuju vebinar na temu

Upoznajte komercijalno i industrijsko hlađenje kompanije Emerson

Četvrtak, 28. maj, 10.00 časova

Program

 Predstavljanje kompanije Emerson

Emerson Company 2020 Review

Predstavljanje tehnologija i asortimana proizvoda za primenu u komercijalnom hlađenju (Copeland i Alco Controls), 
Dinko Uzelac, dipl. inž. maš.

 

Predstavljanje tehnologija i asortimana proizvoda za primenu u industrijskom hlađenju (Vilter), 
Zoran Stajić, dipl. inž. maš.


         
Vilter vijčani kompresorski agregat Vilter tehnologija: izbalansirana aksijalna i radijalna opterećenja Parallex sistem zasuna. Nezavisni zasuni za kapacite i Vi "Vibration-free" Tehnologija kompresora sa jednim rotorom. Sposobnost rada sa visokim radnim pritiscima

Nakon vebinara...

Interesovanje za vebinar kompanije Emerson pokazalo je preko 220 prijavljenih. Ugledni predavači i zanimljive teme zaslužni su da izlaganja prati u proseku 80 učesnika. Naše objave o vebinaru na LinkedIn-u pogledalo je između 133 i 485 članova te društvene mreže.

U ime kompanije Emerson i Društva za KGH, zahvaljujemo se učesnicima vebinara i organizacijama koje su ga podržale, to su: Inženjerska komora Srbije; Hrvatska udruga za rashladnu, klima tehniku i dizalice topline; Energetski portal; Grenef; Mašinski fakultet, Beograd; Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad; Mašinski fakultet Istočno Sarajevo; Fakultet za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu; Mašinski faklutet, Niš.

Kolege Uzelac i Stajić će rado odgovoriti na sva pitanja u vezi sa komercijalnim i industrijskim hlađenjem kompanije Emerson. Dodatne informacije možete naći na sledećim stranama: Emerson website; Copeland product portfolio; Alco product portfolio; Copeland Mobile; Vilter.


Nagradna igra

Tri pitanja su glasila: 1. Koliko kompanija Emerson ima zaposlenih globalno?, 2. Koja su dva radna fluida „future proof“ prema regulativi o f-gasovima? 3. Koliko rotora ima vijčani kompresor Vilter?

Prvih deset učesnika sa tačnim odgovorima su: s***@gmail.com; n***@yahoo.com; a***@zetagradnja.com; i***@avetehnika.hr; a***@aitgroup.rs; m***@gmail.com; m***@mas.bg.ac.rs; i***@gmail.com; b***@verat.net; l***@gmail.com. Kolege iz Emersona će ih kontaktirati u vezi sa preuzimanjem prigodnih poklona. Čestitamo!


Predavači

Dinko UzelacDinko Uzelac, dipl. inž. maš., menadžer prodaje za jugoistočnu Evropu
(Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.; https://climate.emerson.com/en-gb)

Rođen u Zagrebu gde je završio osnovnu i srednju školu. Godine 2008. završio je Tehničko Veleučilište, studij Strojarstva u Zagrebu, na smjeru Proizvodno strojarstvo. Od diplomiranja radio je u tvrtki Vaillant kao inženjer za tehničku podršku unutar Vaillantovog Tehničkog odjela. Od 2010. radi u tvrtki Emerson Climate Technologies prvo kao inženjer za prodaju i tehničku podršku, a od 2017. kao voditelj prodaje za jugoistočnu Europu.

Pohađao je šest kurseva, škola i treninga iz oblasti korištenja obnovljivih izvora energije, prirodnih radnih tvari u tehnici hlađenja, prodaje i izvođenja instalacija grijanja i hlađenja u Danskoj, Češkoj, Nemačkoj, Belgiji i Hrvatskoj. Te bio predavač na velikom broju održanih seminara i prezentacija iz oblasti rashladne tehnike i energetske efikasnosti.

Od priznanja koja je dobio treba istaći dvije Zahvalnice Mašinskog Fakulteta, Univerziteta u Beogradu (2013. i 2018), povodom dana fakulteta za dobročinstvo i veoma uspešnu saradnju znanost i privrede.

Zoran StajićMr Zoran Stajić, dipl. inž. maš., menadžer prodaje industrijske opreme za Evropu (Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.https://climate.emerson.com/en-us/brands/vilter)

Rođen u Beogradu gde je završio osnovnu i srednju školu. Godine 1988. diplomirao na Grupi za termotehniku Mašinskog fakulteta u Beogradu a 1993. stekao zvanje magistra tehničkih nauka iz iste oblasti. Licence odgovornog projektanta i odgovornog izvođača radova stekao je 2003. i 2007.

Od diplomiranja pa do 2004. radio je kao asistent na Mašinskom fakultetu u Beogradu - Grupa za Termotehniku na predmetima Rashladni uređaji, Cevni vodovi, Rashladna postrojenja i toplotne pumpe.Nakon univerzitetske karijere, sa kraćim prekidima, radi na menadžerskim pozicijama u velikim svetskim kompanijama (York, Johnson Controls, Emerson).

Pohađao je osam kurseva, škola i treninga iz oblasti proizvodnje, projektovanja, prodaje i izvođenja instalacija sa rashladnim i gasnim kompresorima u Danskoj, Nemačkoj, Hrvatskoj i Americi.Pored velikog broja održanih seminara i prezentacija, bio je i predavač na pet kurseva iz oblasti rashladne tehnike i energetske efikasnosti.

Koautor je pet knjiga – udžbenika, dva rada u časopisima međunarodnog značaja, tri rada na međunarodnim kongresima (u Kanadi, Holandiji i Australiji), 10 radova u časopisima od nacionalnog značaja. Učestvovao je u naučnim projektima iz oblasti razvoja termotehničkih proizvoda i energetske efikasnosti finansiranim od strane resornog ministarstava kao i u izradi velikog broja izveštaja, ekspertiza i elaborata vezanih za rešavanje konkretnih problema u funkcionisanju industrijskih rashladnih instalacija (pre svega amonijačnih) u privredi. Uradio je značajan broj projekata i učestvovao u izvođenju industrijskih rashladnih instalacija.

Član je nekolikih domaćih i inostranih organizacija i komisija na različitim nivoima. U Inženjerskoj komori Srbije u dva navrata član Skupštine, član i predsednik IO, član UO.Bio je član komisije za polaganje stručnog ispita iz oblasti mašinstva od 2003. godine, potpredsednik te komisije od 2006. do 2010. i njen predsednik od 2010. do 2015.

Od priznanja koja je dobio treba istaći Zahvalnicu i Medalju srpskog Društva za klimatizaciju, grejanje i hlađenje (KGH), kao i najviše priznanje tog društva – Plaketu KGH; izabran je za zaslužnog člana Saveza inženjera i tehničara Srbije a 2011. je od istog Saveza dobio povelju za najbolju inženjersko-tehničku publikaciju „Mali termotehnički priručnik“. Od 2015. je počasni član Saveza mašinskih i elektrotehničkih inženjera Srbije.

 

Kome je ovaj vebinar namenjen

Vebinar je namenjen svima koji se bave tehnikom hlađenja: studentima, inženjerima, projektantima, proizvođačima originalne opreme, veletrgovcima/distributerima, izvođačima, investitorima, krajnjim kupcima iz privrede...


O kompaniji Emerson

Emerson (NYSE: EMR), sa sedištem u Sent Luisu, Misuri (SAD), globalna je tehnološka i inženjering kompanija koja pruža inovativna rešenja klijentima u industrijskim, komercijalnim, i stambenim tržištima. Naša kompanija „Emerson Automation Solutions“ pomaže procesnim, hibridnim i pojedinačnim proizvođačima da povećaju proizvodnju, zaštite radnike i životnu okolinu optimizirajući njihove energetske i operacione troškove. Naša kompanija „Emerson Commercial and Residential Solutions“ pomaže u osiguravanju ljudske udobnosti i zdravlja, zaštiti kvaliteta i bezbednosti hrane, napretka energetske efikasnosti, i stvaranju održive infrastrukture.

Kompanija Emerson u Srbiji predstavlja svoje brendove: Vilter, Copeland, Dixell, Alco Controls i Ridgid. Više od deset godina kompanija Emerson je jedan od glavnih sponzora Međunarodnog Kongresa i izložbe o KGH, koji se već 51 godinu, bez prekida, održava u Beogradu.

Od 2. do 4. decembra ove godine na štandovima 96, 97 i 98 u Sava centru čekaju vas kolege iz kompanije Emerson.


Uputstva

Ako imate nalog u programu Microsoft Teams, javite organizatoru svoje korisničko ime i pridružite se vebinaru kao predavač. Ako to nije slučaj, organizator će vam dati privremeni nalog.

Možete da podelite zvuk, video (svoje kamere) i ekran (celu radnu površinu ili samo jedan prozor). Za izlaganje ne možete koristiti ni pregledač ni mobilni uređaj – isključivo aplikaciju u prenosnom ili stonom računaru. Pitanja učesnika će pratiti voditelj i nakon izlaganja možete odgovarati na njih. Obavezno pošaljite prezentaciju organizatoru dan pre početka vebinara, za slučaj da veza nije dovoljno dobra. U tom slučaju organizator će pokrenuti prezentaciju sa svog računara, a predavač će učestvovati bez svog videa. Dogovorite paralelni kanal komunikacije sa organizatorom (Viber, WhatsApp...). Svi predavači jednog vebinara treba da budu prijavljeni 30 minuta pre početka emitovanja. Obezbedite prostor u kome neometano možete održati predavanje. Poželjno je da računar sa koga predajete direktno povežete sa ruterom.

Snimak ranije održanog vebinara možete pogledati na istoj vezi, ukoliko je to organizator omogućio.

Detaljnije...Vebinar su podržali 

Друштво за КГХ уз подршку Привредне коморе Србије организује вебинар на тему

Како спречити пренос вируса COVID-19 кроз ваздух у комерцијалним и јавним објектима

Основе и практичне импликације за власнике зграда, оператере и инжењере

Четвртак, 30. април, 11.30 часова

Тема вебинара

Вебинар ће фокусирати кључне појмове вентилације затвореног простора као и ефективних мера у оквиру стратегије спречавања ширења болести у густој мрежи могућих контаката у комерцијалним, јавним и спортским објектима. Предавања ће представити знања међународног искуства Друштва за КГХ, Европске асоцијације националних асоцијација за КГХ (REHVA), Америчког друштва инжењера за КГХ (ASHRAE), која могу да послуже као водичи власницима, оператерима и инжењерима зграда за обезбеђивање најбоље могуће заштите посетилаца од вируса короне. 

Програм

  Уводна реч, проф. др Бранислав Тодоровић, председник Друштва за КГХ
КГХ мере за заштиту против преноса заразних болести кроз ваздух, укључујући мере за промене постојећих система, проф. др Љубомир Јанковић
Главне препоруке за рад и одржавање КГХ система у Србији, у објектима који раде у време заразне болести, Раде Ђукановић
Преглед меродавних стандарда Републике Србије, EN/CEN/ISO/REHVA и ASHRAE, проф. др Марија С. Тодоровић
  Закључна дискусија и предлози мера за одржавање и рад КГХ система, који су главни инвестициони и експлоатациони проблеми да се мере усвоје, да се на основу тога траже подстицаји одр државе и ЕК за њихову примену

 Снимак целог вебинара можете погледати на СМЕИТС-овом каналу YouTube

Предавачи

Проф. др Љубомир Јанковић, дипл. инж. маш., члан Друштва за КГХ, CIBSE, ASHRAE, професор Универзитета у Хартфордширу, Велика Британија, Лабораторија за нула емисије угљеника. http://ljubomirjankovic.com/ Раде Ђукановић, дипл. инж. маш., члан Друштва за КГХ, ASHRAE BEAP, Агенција за пројектовање и консалтинг. http://www.energetski-pregledi.com/ Проф. др Марија С. Тодоровић, дипл. инж. маш., члан Комитета технологија и истраживања и Едукативног комитета REHVA-e, члан Техничког комитета ASHRAE, гостујући професор Универзитета у Кини. CEO vea-invi.doo

Упутства

Ако имате налог у програму Microsoft Teams, јавите организатору своје корисничко име и придружите се вебинару као предавач. Ако то није случај, организатор ће вам дати привремени налог.

Можете да поделите звук, видео (своје камере) и екран (целу радну површину или само један прозор). За излагање не можете користити ни прегледач ни мобилни уређај – искључиво апликацију у преносном или стоном рачунару. Питања учесника ће пратити водитељ и након излагања можете одговарати на њих. Обавезно пошаљите презентацију организатору дан пре почетка вебинара, за случај да веза није довољно добра. У том случају организатор ће покренути презентацију са свог рачунара, а предавач ће учествовати без свог видеа. Договорите паралелни канал комуникације са организатором (Viber, WhatsApp...). Сви предавачи једног вебинара треба да буду пријављени 30 минута пре почетка емитовања. Обезбедите простор у коме неометано можете одржати предавање. Пожељно је да рачунар са кога предајете директно повежете са рутером.

Снимак раније одржаног вебинара можете погледати на истој вези, уколико је то организатор омогућио.

Детаљније...

 

Društvo za KGH organizuje vebinar na temu

SISTEMI KOJI NISU STALI
Iskustva u prevenciji i suzbijanju korona virusa među zaposlenima

Četvrtak, 18. jun, 10.00 časova

Tema ovog vebinara bi mogla da bude: radno mesto na kome maska nije potrebna. Cilj vebinara je da ukaže na procedure zaštite zaposlenih i maksimalno smanjenje rizika od zaraze. Vebinar treba da čuju i poslodavci i zaposleni. Iskusni predavači će izneti svoja iskustva u odbrani od zaraze zaposlenih u velikim sistemima koji nisu smeli da se ugase, bez obzira na opasnost od zaraze. Govoriće o preporukama za bezbedan rad koje su u skladu sa trenutnim saznanjima o virusu SARS-CoV-2 i načinima njegovog prenošenja.

Nakon vebinara, svi učesnici će dobiti elektronsku verziju priručnika Bezbedan povratak na radno mesto koji je dr Stefan Mandić-Rajčević pripremio na osnovu zvaničnih preporuka Vlade Velike Britanije.

Ukoliko je vašem preduzeću potreban detaljan plan zaštite zaposlenih od virusa SARS-CoV-2, ili projekat bezbedne klimatizacije i ventilacije, javite se predavačima ovog i drugih vebinara u organizaciji Društva za KGH. Javite nam rezultate saradnje, objavićemo ih u časopisu „KGH“ i elektronskom biltenu.


Kome je vebinar namenjen

Vebinar je namenjen poslodavcima i zaposlenima u malim, srednjim i velikim preduzećima u oblasti: medicine, obrazovanja, školstva, proizvodnje, maloprodaje, veleprodaje, komunalnih usluga…


Program

 

Epidemija novog korona virusa u radnim organizacijama: najava novih izazova, prof. dr Petar Bulat

Odgovor sektora daljinskog grejanja i hlađenja na izazove epidemije virusa SARS-CoV-2, Bojan Bogdanović, dipl. inž. maš.

 

Klimatizacija laboratorije "Vatreno oko", Dejana Soldo, dipl. inž. maš., Soko inžinjering, Beograd

Smanjenje rizika od katastrofe: iskustva u suzbijanju epidemije SARS-CoV-2 u zdravstvenom sektoru, dr Stefan Mandić-Rajčević

 

Pitanja, odgovori, diskusija


 Снимак целог вебинара можете погледати на СМЕИТС-овом каналу YouTube


Predavači

Prof. dr Petar Bulat 

Petar Bulat završio je Medicinski fakultet u Beogradu 1986. godine sa prosečnom ocenom 9.28. Magistarsku tezu odbranio je 1991, a doktorsku disertaciju 1994. godine. Specijalistički ispit iz Medicine rada položio je 1992. godine, zvanje supspecijaliste profesionalne toksikologije stekao je 2000. godine a zvanje supspecijaliste je radiološke zaštite od 2013 godine. Pored stručnog usavršavanja u zemlji, pohađao je više kurseva u inostranstvu (Torino, Pavia, Wageningen, Dresden, Amsterdam) i bio na postdoktorskim studijama u Gentu (Belgija).

Zaposlen je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, nastavna baza Institutu za medicinu rada od 1989. godine prvo kao asistent pripravnik, zatim kao asistent (1992), docent (1995), vanredni profesor (2000) i od marta 2009. kao redovni profesor medicine rada. Obavljao je dužnost prodekana za kliničku nastavu Medicinskog fakulteta u Beogradu 2012–2018. a od 2018. godine obavlja dužnost prorektora za nastavu Univerziteta u Beogradu.

Pored nastave na Medicinskom fakultetu u Beogradu, učestvovao je i u nastavi iz medicine rada na Medicinskim fakultetima u Podgorici i Medicinskom fakultetu Vojnomedicinske akademije Ministarstva odbrane.

Uporedo sa univerzitetskom karijerom gradio je stručnu karijeru počevši od kliničkog lekara u Institutu za medicinu rada (1989) preko lekara specijaliste (1992), načelnika odeljenja za profesionalnu toksikologiju (1995–2009) do pomoćnika direktora Instituta (2001–2009).

U okviru doprinosa široj zajednici od 2005. godine je član Nacionalnog saveta za bezbednost i zdravlje na radu, u periodu 2007–2011. obavljao je poslove nacionalnog kontakta Svetske zdravstvene organizacije u oblasti medicine rada a od 2015. godine obavlja poslove nacionalnog kontakta Svetske zdravstvene organizacije za azbest. U periodu 2011–2012. godine obavljao je dužnost Pomoćnika ministra zdravlja za oblast međunarodna saradnja i evropske integracije.

Prof. Bulat je angažovan i međunarodnim organizacijama: član je upravnog odbora Evropske asocijacije škola medicine rada, član upravnog odbora Međunarodne organizacije za zdravlje poljoprivrednika, član udruženja „Collegium Ramazzini“ (udruženje 170 najeminentnijih stručnjaka iz oblasti medicine rada).

Bojan Bogdanović, 
Principal Fund Manager, Renewable District Energy at EBRD

Bojan Bogdanović je diplomirani mašinski inženjer iz Beograda. Posle završene osnovne i srednje elektrotehničke škole nastavlja školovanje na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde i diplomira 1999. godine. Po diplomiranju radi kao volonter na projektovanju termotehničkih instalacija u preduzeću „Termoprojekt“, Beograd, do odlaska na odsluženje vojnog roka. Pohađao je više specijalizovanih kurseva u zemlji i inostranstvu, o čemu poseduje sertifikate.

Od samog početka profesionalne karijere (2001) uspešno radi u JKP „Beogradske elektrane“. ne, u okviru više različitih organizacionih delova počev od proizvodnje i distribucije toplotne energije i inženjera za održavanja toplovodne mreže na TO Cerak, preko zamenika direktora za toplotne podstanice i direktora jedinice za sprovođenje Programa rehabilitacije sistema daljinskog grejanja u Beogradu, koji su finansirali EBRD, SIDA i grad Beograd, gde je stekao reputaciju dobrog rukovodioca, do zamenika direktora i direktora sektora za inženjering i održavanje.

U vezi sa tim poslovima aktivno učestvuje u radu i vodi više međunarodnih (višegodišnjih) projekata u okviru Evropske unije čija je realizacija u toku, o čemu je govorio na brojnim konferencijama i objavljivao radove na beogradskim kongresima o KGH, svakako treba pomenuti tri projekta iz programa „Horizon 2020“, UNEP – „Daljinska energetika u gradovima“ (gde je Beograd jedan od pilot gradova) i „The Building Efficiency Accelerator“.

Tu su i domaći projekti: projektovanje i izgradnja kogeneracionog postrojenja 10+10 MW na TO Voždovac u sklopu programa koji finansira KFB banka; izrada elaborata energetske efikasnosti proizvodnje toplotne energije za daljinsko grejanje ukupnog kapaciteta 2500 MW; studije izvodljivosti za isporuku toplotne enrgije za Beograd iz TE Nikola Tesla u Obrenovcu, za spalionicu smeća u Borči; ispitivanja mogućnosti za isporuku energije od sunčevih kolektora za daljinsko grejanje; i dr.

Autor je i koautor većeg broja radova iz oblasti daljinskog grejanja objavljenih u zemlji i inostranstvu i organizator tematskih grupa i foruma na kongresima o KGH.

U Evropskoj banci za obnovu i razvoj radi od početka 2019. godine kao Principal Fund Manager, Renewable District Energy.

Kolega Bojan Bogdanović član je Društva za KGH i dobitnik Medalje KGH za 2017.

Ninoslav Srdić, 
Soko inžinjering, Beograd

Ninoslav Srdić diplomirani je mašinski inženjer, rođen u Beloj Crkvi. Po završetku XI beogradske gimnazije u Beogradu – prirodno-matematički smer, studira na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu – i diplomira na smeru Termotehnika (2004). Ima položen stručni ispit, kao i licence odgovornog projektanta i odgovornog izvođača radova.

Svoju karijeru počinje u firmi „Altina Gas“, Beograd (2006), na poslovima projektovanja termotehničkih instalacija. U toj firmi stiče iskustvo u projektovanju gasnih instalacija, i učestvuje u izradi dokumentacije za gasifikaciju jednog naselja u Beogradu.

Od jula 2007. godine radi u firmi „Soko inžinjering”, gde je kao konstruktor klima komora postigao značajne rezultate na razvoju klima-komora i sistema za KGH, razvoju njihovih konstrukcija. Godine 2010 prelazi na mesto menadžera za prodaju i tehničkog konsultanta za sisteme KGH, kao podrška i saradnik projektantima pri izboru opreme za projektovanje sistema za ventilaciju i klimatizaciju. Pored promovisanja naših proizvoda zadužen je i za prodaju i tehničku podršku opreme koju proizvodi Johnson Controls patner Soko inžinjeriga. Kao šef odeljenja 2012 preuzima većinu obaveza oko distribucije Johnson Controls opreme na teritoriji Srbije, a godinu dana kasnije postaje i Direktor odeljenja koje je zaduženo za distribuciju opreme koje Soko inžinjering distribuira. Od 2016 prodaja opreme je ujedinjena na nivou kompanije pa je kao Direktor prodaje opreme pored zaduženja oko prodaje i tehničke podrške opreme koje distribuioramo preuzeo odgovornost i za opremu koju proizvodi Soko inžinjering.

Kontinuirano radi na unapređenju inženjerskog znanja, kako za sebe lično tako i kompletne firme. Tako je u novembru 2012 u Londonu prošao obuku za korišćenje F-gasoma „City& Guilds 2079 F Gas Category 1“. Autor je više stručnih radova objavljenih u časopisu „KGH“ i izlagani na kongresima o KGH.

Dejana Soldo, dipl. inž. maš., 
Soko inžinjering

Dejana Soldo diplomirani je mašinski inženjer, rođena u odrasla u Tuzli (BiH). Po završetku gimnazije u Tuzli – matematičko informacioni smer, studira na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu – i diplomira na smeru Termotehnika (1999). Ima položen stručni ispit, kao i licence odgovornog projektanta i odgovornog izvođača radova. Od 2010. godine članica je Društva za KGH i udruženja ASHRAE.

Prvo radi u firmi „Termoelektro AD“, Beograd (2000), na poslovima projektovanja termotehničkih instalacija u industrijskim objektima. U toj firmi stiče iskustva i u izvođenju i održavanju termoenergetskih i industrijskih postrojenja, tokom kapitalnih remonta bloka A3 i A5 u Termoelektrani „Nikola Tesla A“ 2002. i 2003. godine. U okviru sektora kontrole i kvaliteta, učestvuje u izradi programa za kontrolisanje i ispitivanja cevnog sistema radi povećanja pouzdanosti bloka, optimizacije troškova i unapređenja održavanja.

Od aprila 2005. godine radi u firmi „Soko inžinjering”, gde je postigla značajne rezultate na razvoju klima-komora i sistema za KGH, razvoju njihovih konstrukcija i usaglašavanju sa međunarodnim normama i direktivama. Učestvuje u razvoju bazenskih klima-komora i paketnih klima-komora sa integrisanim sistemima za hlađenje, visokoefikasnim rekuperatorskim sistemima, sistemima za vlaženje i odvlaživanje.

Zatim (2011) prelazi na mesto menadžera za prodaju i tehničkog konsultanta za sisteme KGH, kao podrška i saradnik projektantima pri izboru opreme za projektovanje sistema za ventilaciju i klimatizaciju. Pri tome promoviše značaj unapređenja i razvoja energetske efikasnosti klimatizacionih i rashladnih sistema.

Kontinuirano radi na unapređenju inženjerskog znanja, kako za sebe lično tako i kompletne firme. Učestvuje i u obuci studenata pri katedri za termotehniku Mašinskog fakulteta u Beogradu u okviru predmeta „Sistemi ventilacije i klimatizacije”. Autor je više stručnih radova objavljenih u časopisu „KGH“ i izlagani na kongresima o KGH.

Dobtnica je Medalje KGH za 2018. godinu.

Milan Marković, 
Soko inžinjering, Beograd

Rođen u Užicu. Završio srednju elektrotehničku školu „Nikola Tesla“ u Beogradu. Diplomirao na Mašinskom fakultetu u Beogradu 2012. godine.

Od 2013. Godine zaposlen u firmi Soko Inžinjering, najpre u sektoru proizvodnja a od 2016. u sektoru Razvoja proizvoda gde i dalje radi. Iz oblasti klimatizacije zadužen za razvoj i održavanje softwera za proračun i izbor klima komora, program sertifikacije performansi klima komora od strane asocijacije Eurovent. Iz oblasti hlađenja 2018-19. godine učestvovao u razvoju prvog CO2 TRANSKRITIČNI „BOOSTER“ sistema za komercijalno hlađenje u Srbiji. Učestvovao na projektovanju, izradi i testiranju rada uređaja kao i obuci inžinjera, majstora i servisera za puštanje u rad.

 

Dr sci. med. Stefan Mandić-Rajčević,
naučni saradnik, saradnik u nastavi Škola javnog zdravlja i menadžmenta
u zdravstvenoj zaštiti, Institut za socijalnu medicinu,
Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu i Odeljenje nauka o zdravlju,
Santi Paolo e Carlo bolnica, Univerzitet u Milanu, Italija (Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.)

Dr Stefan Mandić-Rajčević završio je Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu i doktorirao u oblasti medicine rada i industrijske higijene na Univerzitetu u Milanu (Italija).

Od 2010. godine radio je u Centru za saradnju sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (WHO Collaborating Centre) u okviru San Paolo bolnice u Milanu (kasnije bolnica Santi Paolo e Carlo). Već 10 godina bavi se naučno-istraživačkim radom i primenom rezultata naučno-istraživačkog rada u oblasti bezbednosti i zdravlja radnika, od poljoprivrednog do zdravstvenog sektora.

Tokom izbijanja epidemije COVID-19 u Italiji, u bolnici Santi Paolo e Carlo sa skoro 6000 zaposlenih, učestvovao je u radnoj grupi jedinice za medicinu rada koja je rešila problem velikog broja obolelih zdravstvenih radnika i zaustavila širenje epidemije u ovoj bolnici. Stopa obolevanja radnika u ovoj bolnici koja se nalazi u regionu sa 90.000 obolelih, bila je skoro četiri puta niža od proseka za zdravstvene ustanove ovog tipa. Kroz kvantitativni i kvalitativni pristup analizi podataka o obolevanju od COVID-19 u bolnici, kao i učešće u velikom broju sastanaka i međunarodnih radnih grupa, stekao je znanje i iskustvo u vezi sa adekvatnim merama prevencije obolevanja i širenja COVID-19 u radnoj sredini.

U svom radu insistira na primeni mera zasnovanim na dokazima (evidence-based pristup), i poseban značaj daje kulturi bezbednosti kao delu organizacione kulture kompanije koji pravi razliku bezbednog i nebezbednog radnog mesta.

 

Uputstva

Ako imate nalog u programu Microsoft Teams, javite organizatoru svoje korisničko ime i pridružite se vebinaru kao predavač. Ako to nije slučaj, organizator će vam dati privremeni nalog.

Možete da podelite zvuk, video (svoje kamere) i ekran (celu radnu površinu ili samo jedan prozor). Za izlaganje ne možete koristiti ni pregledač ni mobilni uređaj – isključivo aplikaciju u prenosnom ili stonom računaru. Pitanja učesnika će pratiti voditelj i nakon izlaganja možete odgovarati na njih. Obavezno pošaljite prezentaciju organizatoru dan pre početka vebinara, za slučaj da veza nije dovoljno dobra. U tom slučaju organizator će pokrenuti prezentaciju sa svog računara, a predavač će učestvovati bez svog videa. Dogovorite paralelni kanal komunikacije sa organizatorom (Viber, WhatsApp...). Svi predavači jednog vebinara treba da budu prijavljeni 30 minuta pre početka emitovanja. Obezbedite prostor u kome neometano možete održati predavanje. Poželjno je da računar sa koga predajete direktno povežete sa ruterom.

Snimak ranije održanog vebinara možete pogledati na istoj vezi, ukoliko je to organizator omogućio.

Detaljnije...


Odricanje od odgovornosti

SMEITS i njegova društva nemaju nikakvu finansijsku korist od eventualne saradnje predavača i slušalaca vebinara i ne snose odgovornost ni za kakvu neposrednu, posrednu niti slučajnu štetu koja bi mogla nastati usled primene objavljenih informacija i/ili moguće saradnje predavača i preduzeća u zemlji i van nje.

 


Prijava

Vezu do besplatnog vebinara dobija svaki prijavljeni učesnik.

Ime
Prezime
captcha

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.comVebinar su podržali


Kompanija Caleffi i Društvo za KGH organizuju vebinar na temu

Evolucija radijatorskih ventila; FLOWMATIC – ventil za dinamičko balansiranje
nezavisan od pritiska (PICV)

Četvrtak, 11. jun, 10.00 časova

Teme vebinara su evolucija radijatorskih ventila: od tradicionalnih termostatskih radijatorskih ventila, preko termostatskih radijatorskih ventila sa predregulacijom do dinamičkih ventila; primena dinamičkih ventila i puštanje sistema u rad, dimenzionisanje pumpe i provera ispravnosti rada ventila.

Predavač je g. Vladimir Milidragović, dipl. inž. maš., direktor Predstavništva Caleffi Hidrotermika doo – Beograd, koji će govoriti o primeni uređaja za dinamičko balansiranje njihovoj primeni u instalacijama i efektima postizanja boljih uslova ugodnosti u svakom delu grejnog objekta. Biće reči o prednostima korišćenja seta za instalacije za KGH i načinima regulisanja.


Program

Prezentacija

 

Snimak
vebinara

 

Predstavljanje kompanije Caleffi

Flowmatic ventil nezavisan od pritiska za dinamičko balansiranje (PICV)

Pitanja i odgovori

Evolucija radijatorskih ventila

Pitanja i odgovori


Korisni linkovi

Tehničke brošure

Automatski regulatori protoka AUTOFLOW:

01166_09en.pdf

01141_en.pdf

01041-19-en.pdf

Ventil nezavisan od promene pritiska serije 145 FLOWMATIC:

01262_20_sr.pdf

Predmontirani set za FAN-COIL sisteme:

01336-20-en.pdf

Evolucija radijatorskih ventila:

Termostatski radijatorski ventili (TRV)

01009_en.pdf

Termostatski radijatorski ventili sa predregulacijom

01195_11en.pdf

01330_en.pdf

Video uputstva

Automatski regulatori protoka AUTOFLOW:

Ventil nezavisan od promene pritiska serije 145 FLOWMATIC:

Predmontirani set za FAN-COIL sisteme:

Evolucija radijatorskih ventila:


Predavač

Vladimir Milidragović, dipl. inž. maš.,
direktor Predstavništva Caleffi Hidrotermika doo – Beograd
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.;
https://www.caleffi.com/serbia/sr

Rođen je u Beogradu 1974. godine. Nakon završetka gimnazije, upisuje Mašinski fakultet u Beogradu na kome je diplomirao 2001. godine na grupi za Termotehniku.

Nakon diplomiranja i odsluženja vojnog roka zaposlen je u firmama iz oblasti pretežno grejanja gde radi na pozicijama menadžera prodaje i kao tehnička podrška.

Godine 2005. zapošljava se kao direktor predstavništva Caleffi Spa u Republici Srbiji i na toj poziciji je i danas. Predstavništvo pored rada na teritoriji Srbije ima uticaj i na tržišta Crne Gore, Bugarske i Makedonije. Prošao je brojne obuke i usavršavanja iz oblasti balansiranja cirkulacionih sistema, odzračivanja, korišćenja obnovljivih izvora energije itd. U toku, sada već dugog, radnog angažovanja u okviru kompanije Caleffi Spa angažovan je i na organizaciji seminara, prezentacija i obuka za projektante, instalatere i trgovce, gde je i predavač. Pored Srbije ovaj vid edukacije održava širom regiona u gradovima kao što Podgorica, Skoplje, Sofija, Plovdiv itd. Dugogodišnji je učesnik regionalnih i evropskih sajmova iz oblasti termotehnike od kojih su najznačajniji u Milanu i Frankfurtu.

Godine 2015. primio je u ime firme zahvalnicu Društva za KGH Srbije za dugogodišnju saradnju koja se nastavlja i dalje. Pored toga, angažovan je na saradnji sa Mašinskim Fakultetom u Beogradu i Tehničkom školom „Novi Beograd“.

Oženjen je i otac troje dece.

 

Kome je ovaj vebinar namenjen

Vebinar je namenjen svima koji se bave instalacijama klimatizacije, grejanja i hlađenja: studentima, inženjerima, projektantima, proizvođačima originalne opreme, veletrgovcima/distributerima, izvođačima, investitorima, krajnjim kupcima iz privrede...


O kompaniji Caleffi

Caleffi je kompanija koja se bavi proizvodnjom komponenti visokog kvaliteta za grejanje, vodovod, ventilaciju i obnovljive izvore energije, za stambene i industrijske sisteme. Takođe, obezbeđujemo najsavremenije komponente za primenu u merenju.

Grupa ima preko 1300 zaposlenih širom sveta i distribuira se u preko 90 zemalja sa rekordnim prometom većim od 326 miliona evra u 2019. Dodatne snage su CUBOROSSO (CRVENA KOCKA) studijski i istraživački centar i MAV automatsko vertikalno skladište koje obezbeđuje još bržu i precizniju isporuku.

Caleffi je član evropskog udruženja CEIR (industrija slavina i ventila) i italijanskog udruženja AVR (ventili i slavine).

Od 2. do 4. decembra ove godine na štandu 75 u Sava centru čekaju vas kolege iz kompanije Caleffi.


Uputstva

Ako imate nalog u programu Microsoft Teams, javite organizatoru svoje korisničko ime i pridružite se vebinaru kao predavač. Ako to nije slučaj, organizator će vam dati privremeni nalog.

Možete da podelite zvuk, video (svoje kamere) i ekran (celu radnu površinu ili samo jedan prozor). Za izlaganje ne možete koristiti ni pregledač ni mobilni uređaj – isključivo aplikaciju u prenosnom ili stonom računaru. Pitanja učesnika će pratiti voditelj i nakon izlaganja možete odgovarati na njih. Obavezno pošaljite prezentaciju organizatoru dan pre početka vebinara, za slučaj da veza nije dovoljno dobra. U tom slučaju organizator će pokrenuti prezentaciju sa svog računara, a predavač će učestvovati bez svog videa. Dogovorite paralelni kanal komunikacije sa organizatorom (Viber, WhatsApp...). Svi predavači jednog vebinara treba da budu prijavljeni 30 minuta pre početka emitovanja. Obezbedite prostor u kome neometano možete održati predavanje. Poželjno je da računar sa koga predajete direktno povežete sa ruterom.

Snimak ranije održanog vebinara možete pogledati na istoj vezi, ukoliko je to organizator omogućio.

Detaljnije...